مدل پیشنهادی برای مدیریت استعدادهای والیبال در ایران
مدل پیشنهادی برای مدیریت استعدادهای والیبال در ایران
با توجه به گستردگی های جغرافیایی و تفاوتهای زیاد نژادی و فرهنگی که کشور ما دارد، پیشنهاد میشود که از مدل خورشیدی در مدیریت استعدادها در کشور استفاده شود. به این ترتیب که در مرکز هر استان یک آکادمی والیبال مرکزی قرار داشته باشد که زیر نظر فدراسیون فعالیت کند و در هر شهرستان نیز یک آکادمی والیبال زیر نظر هیأت والیبال استان تأسیس شود. امکانات و تجهیزات متناسب با جمعیت، سطح فعالیت و عملکرد هر استان در اختیار هیأت والیبال استان و سپس آکادمی های موجود در استان قرار گیرند. وظیفه آموزش مداوم مربیان آکادمی ها بر عهده فدراسیون والیبال و هیأت های استانی میباشد. و تمام آکادمی ها میبایستی طبق آیین نامه مصوب فدراسیون و هماهنگ با شیوه آموزشی مورد نظر فدراسیون، مهارت های بازیکنان را پرورش دهند، که این موضوع از سوی ناظران فدراسیون مورد ارزیابی قرار میگیرد. کلیه مسابقات نیز بین آکادمی ها و متناسب با رده سنی و مرحله ای از پرورش که بازیکنان در آن قرار دارند، زیر نظر فدراسیون والیبال و هیأت های والیبال سازماندهی میشود.
از نظر مالی، قسمت عمده هزینه های آکادمی ها از شهریه پرداختی توسط بازیکنان پوشش داده میشود و بسیاری از تجهیزات نیز از سوی فدراسیون در اختیار آکادمی ها قرار میگیرد؛ هر چقدر آکادمی های سراسر کشور تقویت شوند، طول مدت اردوهای تیم های نوجوانان و جوانان و در پی آن هزینه های مرتبط با این تیم ها کاهش مییابد.
موضوع دیگری که نباید از آن غفلت کرد، توسعه سازمان یافته آکادمی های خصوصی میباشد که میتوانند تأثیر بسیار زیادی در پرورش بازیکنان به ویژه در دوره شکل گیری و تخصصی شدن داشته باشند. البته باید فعالیت اینگونه آکادمی ها کاملاً نظام مند و با نظارت و ارزیابی فدراسیون والیبال و هیأت های والیبال استانها باشد.
این مدل آماده سازی بازیکنان اگر زیر نظر مربیان آگاه و با دانش و با بهره گیری از تجهیزات مناسب و ساختار تمرینی حساب شده در آکادمی ها همراه باشد، علاوه بر کمک به توسعه بیشتر والیبال در کشور و آمادهسازی و پرورش ذهنی، جسمی، تکنیکی و تاکتیکی مناسب بازیکنان، تأثیر بسیار زیادی در توسعه اجتماعی، فرهنگی و آموزشی آنها نیز دارد؛ و همینطور کمک به پرورش مربیان در سراسر کشور میکند.
برگزاری جشنواره ها و مسابقات محلی ، شهری، استانی، منطقه ای و کشوری در بین آکادمی ها، علاوه بر کمک به پیشرفت و پرورش بازیکنان، به ایجاد رقابت مثبت در بین آکادمیها و بهینه سازی و بهبود سازماندهی تمرینات و شیوه های مدیریت کمک شایانی مینماید.
به منظور ساماندهی تیم های ملی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان، پیشنهاد میشود که سازمان تیم های ملی متشکل از مربیان و متخصصین خبره تشکیل شود تا کلیه برنامه های آماده سازی و روش های تمرینی تیم های ملی با مشاوره و زیر نظر این سازمان تخصصی، به صورت یکپارچه و هماهنگ سازماندهی و اجرا شوند.
سازمان لیگ نیز با هماهنگی بخشهای مربوط به آموزش مربیان، مدیریت استعدادها و آکادمی ها و سازمان تیم های ملی اقدام به سازماندهی و اجرای مسابقات لیگهای مختلف و مسابقات سراسری در رده های مختلف سنی نماید.
دیدگاهتان را بنویسید