ارزیابی مسابقه
فروردین 29, 1399
ارسال شده توسط جواد مهرگان
ارزیابی مسابقه
مربی باید اطلاعاتی را در باره مسابقه جمع آوری کند تا به او در تعیین دلایل موفقیت یا شکست تیم کمک کند. این اطلاعات می تواند به وسیله کمک مربی، آنالیزور یا یکی از بازیکنان ذخیره جمع آوری شود. ارزیابی مسابقه باید هدفمند و کاربردی باشد این ارزیابی شامل موارد زیر می شود اما محدود به آن ها نیست:
1- موفقیت برنامه بازی و جنبه های مثبت و منفی آن
2- نحوه اجرای بخش های مختلف برنامه بازی توسط هر یک از بازیکنان
3- ارزیابی عملکرد تکنیکی و رفتار بازیکنان در طول مسابقه
4- نتیجه گیری برای برنامه ریزی تمرینات و مسابقه بعدی
- استفاده از آنالیز آماری مسابقه این امکان را می دهد که عملکرد بازیکنان هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی مورد ارزیابی دقیق و هدفمند قرار گیرد. اطلاعات آماری می توانند با آنالیز فیلم بازی پس از مسابقه جمع آوری شوند و یا همزمان با برگزاری مسابقه انجام شود.
- یک نکته بسیار مهم دیگر، بررسی عملکرد تیم در تاکتیک های تهاجمی و دفاعی در چرخش های مختلف می باشد. باید اثر بخشی هر چرخش در حمله و دفاع تعیین شود و برای بهبود شرایط چرخش های ناکارآمد برنامه ریزی شود. این بهبود می تواند با طراحی تمرینات ویژه، تغییر تاکتیک ها، جابجایی چیدمان بازیکنان، تغییر بازیکنان و … صورت پذیرد.
- جلسه بعد از بازی باید در محلی آرام و با حضور همه اعضای تیم برگزار شود. بهترین زمان برای سازماندهی چنین نشست هایی، جلسه بعدی تمرین می باشد. درست نیست که بلافاصله پس از پایان مسابقه، درباره آن بحث و گفتگو شود، زیرا بازیکنان از نظر جسمی، ذهنی و روانی آمادگی لازم را ندارند. پس از پایان مسابقه مربی فقط باید با چند جمله کوتاه از مغرور شدن بازیکنان پس از پیروزی یا نا امید شدن آنها پس از شکست جلوگیری کند. بعد از هر عملکرد خوب یا عملکردی که خوب نبوده، همواره باید تیم را بااعتماد به نفس و متحد نگه داشت. مربی به عنوان مدیر و رهبر تیم، نیاز به آگاهی و تجربه زیادی در این زمینه دارد. او باید تیم خود را همواره از نظر ذهنی و روانی در بهترین شرایط نگه دارد.
دیدگاهتان را بنویسید